Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Upptäckarnas avdelning heter Fyrfotingarna. Scouterna är indelade i patruller (mindre grupper) och deras patrullnamn är olika fyrfota djur såsom Lodjur och Varg. Alla patruller har ett speciellt märke som symboliserar deras djur.

Just nu har vi ca 18 scouter.

Upptäckarscouterna har sina veckomöten i S:t Larsgården på tisdagar mellan 18:30 – 20:00.

Ledare på avdelningen Upptäckare

Magnus Elmqvist

Ledare

Lars Granath

Ledare