Terminsavslutning

Även om det nästan är sommarväder ute så närmar sig julen med stormsteg. Lagom när juletiderna kommer så är det dags för ett jullov både i skolan, på jobbet och i scouterna.
I måndags kväll hade Spårarna terminsavslutning där de lekte lekar, pratade om vad de hade gjort och kalasat på Tomteskum med diverse exotiska smaker. När det var dags för ceremoni så kom en representant ifrån Spårarscouternas föräldrar och gav ledarna en julklapp i form av ett Ostogram för årets verksamhet. Ostogrammet har nu delats upp till de ledare som hjälpt till under hösten.

I dag (tisdag) hade både Upptäckarna och Äventyrarna terminsavslutning. Upptäckarscouterna hade sitt traditionsenliga pepparkaksbak där scouterna, likt nissarna i tomtens julverkstad, bakade pepparkakor på löpande band. Enligt traditionen så stod Magnus med julmusik till pepparkaksbaket på sitt fantastiskt fina dragspel och dragspelets toner ekade ut i hela S:t Larsgården.

Äventyrarnas avslutning liknade ingen av de ovanstående. När mötet började delades scouterna upp sig i två patruller. Patrullerna fick i uppdrag att skapa något ätbart (eller delvis ätbart) som hade jultema. Scouterna gav sig iväg till en närbelägen matbutik där de på en kvart fick köpa de ingredienser som de behövde för sina kreationer. Efter scouterna köpt sina ingredienser fick de 20 minuter på sig att skapa sina fantastiska skapelser som ledarna sedan bedömde efter utseende, tycke, konstruktion och smak. Ena patrullen skapade ett robust pepparkakshus av pepparkakor, kristyr, godis och smältlim medan den andra skapade ett chokladhus av choklad, godis och gelatinblad. Bilder ifrån avslutningarna finns i bildspelet längst ner på sidan.

Samtliga ledare och funktionärer ifrån kåren vill passa på att tacka alla föräldrar som hjälpt till under möten, på hajker/utfärder och självklart under julmarknaden. Vi vill även tacka Spårarscouternas föräldrar för det goda Ostogrammet.

Nu är det dags för oss ledare och funktionärer att ta ett välbehövligt jullov så vi kan ladda batterierna till nästa år då nya äventyr väntar.

God jul och Gott nytt år!
Vi ses på terminsstarten den 11/1 respektive 12/1.