Scouterna drar sitt strå till stacken

Under förra veckan arrangerades välgörenhetskampanjen Musikhjälpen med temat ”Ingen ska behöva fly från klimatet”. Målet med temat var att samla in pengar för att hjälpa och förebygga flykt på grund av klimatförändringar. Vi scouter värnar om miljön och våra medmänniskor och var självklart på plats.

Under veckan så stod det scouter från olika kårer på Stora Torget för att samla in pengar. Ifrån vår kår så stod ledarna Kajsa, Pontus och Rasmus under måndagskvällen som samlade in pengar och såg till att besökare kunde värma sig vid ett par eldkorgar.

Flera av kårens medlemmar och gamla medlemmar dök upp och skänkte en slant till välgörenhet. Totalt samlade scouterna in strax över 117 000 kronor. De preliminära siffrorna för Musikhjälpen är hela 31 miljoner kronor.