Missa inte ett minne för livet!

Världsjaboreet i Japan 2015 närmar sig med stormsteg!

WSJ 2011

Vart fjärde år hålls ett stort scoutläger där scouter från hela världen samlas för att under en veckas tid umgås. 2011 hölls jaboreet i Sverige med ca
40 000 scouter från 168 olika länder.

Detta är ett minne för livet där man lär känna nya människor från när och fjärran. Åker man som deltagare (scouter födda mellan 1997 – 2001) kommer man åka i en patrull om åtta scouter och en ledare ifrån vårt närområde.

Är man lite äldre kan man åka som ledare eller funktionär (IST). Som IST är man tillsammans med sin patrull hjälper till att göra ett roligt läger för deltagarna medan som ledare leder man en scoutpatrull.

Anmälan för lägret har redan öppnat och stänger i september 2014. (observera att anmälan som ledare stänger 7 januari). Det kostar 29 700 kr att följa med och då ingår det bland annat en resa runt i Japan före eller efter lägret. I länken längst ner finns det tips på hur man får ihop pengar till lägeravgiften.

Missa inte chansen att få ett minne för livet!

Läs mer om Japan 2015 här!