Information inför höst terminen

Information inför höstens verksamhet

Sommaren är här och innan vi försvinner iväg på sommarlov vill vi informera om att vi har tänkt göra lite förändringar i verksamheten till höstterminen drar igång. För några år sedan när vi var lite få barn, ungdomar och ledare gick vi till att köra all verksamhet koncentrerat till en dag i veckan. Det för att i stor utsträckning arbeta i större grupp och därigenom kunna få ett roligare program.

Med en lyckad rekrytering till hösten hoppas vi vara så många igen att vi kan ha två relativt stora grupper och då flytta verksamheten för upptäckare och äventyrare (födda 2003 eller tidigare) till tisdagar. I och med detta kommer det bli lättare att ha en verksamhet anpassad till alla. Mer information om terminsstart och tider kommer komma ut när det närmar sig men tanken är att ha kvar spåraravdelningen på måndagar som tidigare och flytta upptäckare och äventyrare till tisdag mellan 18:30 och 20:00. Terminen startar med spårarscouterna 26 augusti.

På ledarsidan kommer de fyra ledare som varit under sista året att vara kvar. Det är dock i underkant för att driva verksamhet två dagar i veckan hela terminen. Vi har inte lyckats hitta någon som är intresserad av att ta ett ansvar för hela terminen så vi tänkte lösa det genom att ha en roterande sista ledare på måndagar. De ledare som är kvar sedan tidigare ansvarar för programmet och verksamheten men en förälder, styrelseledamot eller annan aktiv inom kåren kommer ner till mötena på måndagar.

Så kan du tänka dig att ställa upp en eller två måndagar under hösten skulle det verkligen hjälpa oss att bedriva en verksamhet som blir rolig för barn, ungdomar och ledare.  Om du vill hålla i en särskild programaktivitet med stöd av de ordinarie ledarna eller vara med som stöd när de håller i mötet spelar ingen roll. Vi kommer att göra programmet för hösten i början av augusti så kontakta gärna mig eller ledarna under sommaren så kan vi planera ett bra program som passar oss alla.

Med vänliga hälsningar
Björn Sandén, ordförande