Bli scout

Eld

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

På våra veckomöten lär vi oss olika saker samtidigt som vi leker olika samarbetslekar. Sakerna vi lär oss är allt ifrån djur och natur till hur man löser på problem som man stöter på.

Ett par gånger per termin åker vi ut i skogen eller till vår scoutstuga och övar praktiskt på det vi har lärt oss i veckorna. För att få det roligare så brukar vi ha olika teman. En gång våras jagade våra spårarscouter en elak drake som höll till högt uppe i Kåkenberget.

Drake

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting och se om det är något som passar dig.

För att kunna anpassa mötet på en bra nivå är det bra om du kontakta avdelningsledaren innan mötet.

För att anmäla sig till S:t Lars scoutkår så fyller man i formuläret på sidan Bli medlem i menyn.

Ladda ner